lauantai 11. lokakuuta 2014

OnnenonkijoilleMie tässä väsyneenä pohdiskelin erästä ohjetta parempaan elämään. Että pitäisi siivota negatiiviset ihmiset elämästä tai joiden seurassa ei ole hyvä olla. Sitten peilasin tätä ohjeistusta omaan arvomaailmaani. Kyllä, se on tervettä itsesuojelua jos älähtää kun joku puolituttu haukkuu lyttyyn tai levittää valheellisia juoruja. Ihmiset voivat myös muuttua, jolloin kasvetaan erilleen esimerkiksi lapsuudenystävästä. Kuitenkin ennen tällaista äkillistä dumppaamista pitäisi punnita ihmissuhteen hyviä ja huonoja puolia. Esimerkiksi ystävä tai kumppani saattaa voida pahoin tai olla stressaantunut ja käyttäytyä siksi "negatiivisesti". Asioista ja tunteista saa myös puhua. Jonkin ärsyttävän tavan tai oman epämukavuuden tunteen voi tuoda esille. Ihmiset osaavat vähän mukautua myös toisten tarpeisiin. Miulla on periaate, että jos "päätän" olla ystävä tai kumppani jollekulle, en vain heitä heitä menemään kuin tavaraa. Ei kaikki ole aina niin mustavalkoista. Vaikka kuinka nykyään korostetaan itsenäisyyttä ja itseään varten elämistä, ei tarvitsisi ryhtyä itsekkääksi. Olisihan se helppoa olla vain hauskojen ja hyväntuulisten ihmisten kanssa. Vähän kuin ostaisi kotiin kasapäin koriste-esineitä mutta ei mitään käytännöllistä. (Vertasin juuri ihmissuhteita materiaan vaikka väitin ettei ne sitä ole. Heh.) No uskokoot ihmiset mitä lystäävät, toivotan heille onnea onnen ja terveiden ihmissuhteiden tavoitteluun, mie aion vastedeskin "nauttia" haasteista.

4 kommenttia:

 1. Jos tykkäät haasteista ni kannattais olla miun kamu :D no mut siis oikeestikki totta toi mitä sanoit! vaik tietty jos joku ihmine levittää vaa negatiivista ilmapiirii ni eihä semmosia vaa jaksa pidemmän päälle ni on se myös iha hyvä elämänohje että karsii pois semmoset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho meinaatko et ois tarpeeks haastetta, oon aika valikoiva :3 no tietty oman jaksamisen kannalta miettii ja et onks sen arvosta olla jonku ystävä ...

   Poista
 2. Meinaan :3 harmi ku ei tunneta!mut eiks ookki hassua ajatella että mie tiiän siusta paljon enemmän ku sie tiiät miusta koska et ehkä ees tiedosta miun olemassaoloa:D mut se on ehkä ihan luonnollista koska pidät blogia jota voi kuka vain lukea ja mie pyörin täällä lueskelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mut en voi luoda siusta muuta käsitystä ku mitä kirjotat miulle täällä. On se aika erikoista :o

   Poista