tiistai 21. toukokuuta 2013

Bye bye blondeNiin, ikuinen blondi ei ollutkaan niin ikuinen. Hyvin edustavan kuvan jaksoin ottaa koska tulin tänne vain valittamaan miten koeviikko on maailman turhin asia. Sitä jaksaa keksiä uusia tekosyitä miksi jättää lukematta. Tajusin oikeastaan, että koko opiskelu näin koulussa on aika merkityksetöntä. Ihmiset voisi jo lapsosina laittaa johonkin testeihin millainen opiskelutyyli niille sopii. Oppikirjojen pänttääminen ei ole hyödyttänyt miuta millään tavalla. Kyllä olen saanut yleissivistystä, mutta en osaa hyödyntää sitä koska en ymmärrä puoliakaan lukemastani. Pakosta lukeminen yleensäkin tappaa kaiken motivaation mitä voi löytyä. Mitä ihmettä teen sillä tiedolla, että miun äo on 113, jos käytän "älykkyyttä" ihan väärällä tavalla. Myhäilköön hän siellä kellä tuo lukema on suurempi.

Onko ihmisillä ollut jokin tarve esiintyiä niin hienona ja viisaana, kun kaikki sivistyssanat keksittiin. Aivot pysyy vireänä, kun lukee kilometrin mittaisia lauseita joissa ei ole edes syvintä sanomaa vaan jotka koska kun sekä eli tai on täytetty täysin turhilla täytesanoilla täytteeksi jotta täyttymisen perimmäinen tarkoitus täyttyisi täyttymyksestä täytyttyään pyhimmällä voimalla tyhjyyden vastaisessa taistelussa niin että turhautuneisuus on tunteista täyttynein. Kun luen omaa tekstiäni, huomaan, että pari äidinkielen kurssia voisi käydä uudestaan.
Miksi en mennyt ammattikouluun, jos lukeminen ei sovi miulle? Kuvittelin, että miusta tulee jotenkin suurempi tai arvokkaampi jos käyn lukion ja suuntaan yliopistoon. Ei tässä mitenkään turhantärkeä olo ole.

Oppiminen itsessään on toki tärkeää. Asioista voisi ottaa selvää oman mielenkiinnon ja halujen mukaan. Maailmaa näkemällä ja kokemalla oppii yllättävän paljon. Kuuntelemalla ja jakamalla kokemuksia oppii, itse tekemällä oppii. Koko ajan sitä oppii jotakin. Vähiten mie opin asiatekstiä lukemalla. Jokuhan koulukirjatkin on kirjoittanut, millä perustein se tieto olisi jotenkin pätevämpi luokitteluperuste kuin muut. Hienot professorit ovat varmasti mitanneet, millä kirjasilla ihmiset pärjäävät elämässä.

Kuinka joku vielä katuukaan sitä, että tällaiselle alkukantaisesti ajattelevalle ihmisapinalle on opetettu kirjoitustaito. Ugh, maatalous takaisin muotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti